OVER KANARIES

Stichting Utrechts Requiem speelt Kanaries. Tijdens Kanaries gaan we luisteren naar zes mensen met een pittige geschiedenis. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. De première is op 10 november in de Bibliotheek Neude en de tournee – van meer dan 20 voorstellingen – sluit af met twee concerten in TivoliVredenburg op  31 maart.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Als zij uitvallen is het misschien eens tijd om je achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij? Kanaries in de kolenmijn vielen als eerste om wanneer giftig gas zich ondergronds verspreidde. Zo wisten de mijnwerkers dat ze zich uit de voeten moesten maken. De geschiedenissen van onze hoofdpersonen zou je eveneens als waarschuwing kunnen zien. Als deze mensen uitvallen, wat betekent dat voor onze samenleving en hoe draag ik er zelf aan bij?  

De concerten van Stichting Utrechts Requiem geven een podium aan mensen die moeten knokken. Het zijn verhalen op muziek over veerkracht. De hoofdpersonen maken ons deelgenoot van hun verhaal; wat zij hebben overwonnen en wat er nodig was om weer betekenis te geven aan het leven. We gaan luisteren naar  de klokkenluiders van onze samenleving. Hun verhalen confronteren ons met onze mogelijkheden, om een bijdrage te leveren aan een maatschappij waar aandacht is voor breekbaarheid. Zijn we uiteindelijk niet allemaal psychisch kwetsbaar?  

KAARTJES RESERVEREN?

Meerdere concerten zijn voor een kleine bijdrage of gratis te bezoeken. Kanaries speelt naast TivoliVredenburg ook in buurtcentra en  instellingen. Zo kun je ook een kaartje kopen voor €2,50, inclusief een kopje soep. Reserveringen of kaartverkoop verloopt via de locaties. In de agenda kun je links naar de locaties vinden.

Samenwerkingspartners

Stichting Utrechts Requiem werkt samen met Stut Theater, Kunstenhuis Idea en Lister.

Sponsoren

Kanaries wordt medemogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie & Gemeente Utrecht.