WIE ZIJN WIJ

Stichting Utrechts Requiem bestaat uit bevlogen individuen die moderne klassieke muziek met het sociale domein verweven. De hoofdpersonen zijn mensen die vanuit de bodem de middenmoot bereiken. Uit hun levensverhaal komt grote veerkracht naar voren. In samenwerking met professionele componisten, musici en zangers worden de verhalen op moderne klassieke muziek verteld. 

De projecten worden gekenmerkt door professionele musici die in een buurthuis spelen en GGZ-medewerkers die het concert boeken. Het Utrechts Requiem werkt als een generator. Ze verbindt mensen uit verschillende sociale en economische klassen en partijen die nog niet eerder met elkaar hebben samengewerkt.

In 2019 is Stichting Utrechts Requiem opgericht door Ellen Blom. De artistieke leiding is in handen van Ellen Blom. De zakelijke leiding wordt uitgevoerd door Jonathan Ploeg. De projectleiding wordt uitgevoerd door Merel van den Berg. De promotie door Do Verschragen en Lida Ladwig. In samenwerking met Lister, KunstenhuisIdea.